Thursday, August 03, 2006

Nieuws van de Stichtingschelfhorstpark

Schelfhorstpark wordt razend populair.

De stichting Schelfhorstpark is enigszins verrast over de populariteit dat het park momenteel geniet.

Zo’n drie jaar geleden onder aanmoediging van de stadsdeel coördinator Noord-Oost Almelo zijn de leden van de stichting begonnen met het ontplooien van activiteiten in het park. De activiteiten bleken positief aan te slaan bij de bewoners van de wijk en de stad.

De stichting communiceert regelmatig met de gemeente over verbetering van voorzieningen die het park toebehoort. Ook is zij aanwezig bij organisatie overleggen georganiseerd door de wijkwethouder. Deze overleggen zijn bedoeld om elkaar te informeren over activiteiten en knelpunten in de wijk. De deelnemende wijkorganisaties bestaan uit de wijkcommissie, SSS, winkeliervereniging, scholen, jeugdpassers commissie enzovoort. Deze groepen doen verslag van gehouden en geplande activiteiten. Wij als stichting Schelfhorstpark melden daar ook uitvoering onze plannen.

Wij pretenderen niet dat wij, de Stichting Schelfhorstpark het alleenrecht van het park hebben. Integendeel. De voorzieningen in het park moeten worden verbeterd. Dit omdat, als je iets in het park wilt organiseren, de hoge kosten van inhuur van podia, stroom enzovoort niet de subsidie en sponsor bijdragen ‘opslokt’. Wij dragen ons steentje bij door te zoeken naar sponsoren die onze wensen in nauw overleg met de gemeente ondersteunt. Tot nu toe hebben wij met sponsorgeld een tweetal picknickbankjes, informatieborden, het accentueren van de hoofdingang en de aanplant van bloembollen in samenwerking met de gemeente gerealiseerd.

De stichting HOB-NOB 2000 heeft ons in een vroeg stadium geïnformeerd over de plannen van hun festival. Dat was netjes en correct van hen vonden wij. Zo bleven wij op de hoogte van de plannen.

Uit de lokale krant TC Tubantia vernamen wij dat de jeugdpassers van de Schelfhorst hun laatste activiteit van het seizoen hebben gehouden in de vijver in het Schelfhorstpark. Informatie vooraf naar de stichting zou erg op prijs zijn gesteld.

Ook lazen wij in de regionale krant De Roskam dat ‘onze’ wijkwethouder voornemens is om het Orkest van het Oosten jaarlijks te laten optreden in het park. Wij hadden het plezierig gevonden om dat van de wethouder zelf te horen. Over communicatie tussen vrijwilligers en gemeente valt er nog wel wat te verbeteren lijkt ons.

En nu maandag op 1 augustus lezen wij in TC Tubantia dat er een Yentl dag op 6 augustus wordt georganiseerd in het Schelfhorstpark

Eigenlijk zijn wij er ‘beretrots’ op dat mede vanwege onze geslaagde activiteiten heel Almelo het Schelfhorstpark heeft (her)ontdekt. Al zouden we het op prijs hebben gesteld als initiërende leden van de Stichting Schelfhorstpark wij persoonlijk in kennis waren gesteld van al deze leuke activiteiten in het park.

No comments: