Tuesday, August 15, 2006

Bericht uit TC Tubantia 15 augustus 2006

Park in Schelfhorst krijgt vast podium

ALMELO – Het Schelfhorstpark in Almelo krijgt een vast podium voor activiteiten die er plaatshebben. Voorzitter Meta Meijer van de stichting Schelfhorstpark is ervan overtuigd dat het binnen afzienbare tijd aangelegd kan worden. Ze verwacht dat de gemeente en/of sponsors bereid zijn om met het benodigde geld over de brug te komen.

‘Ik acht de kans zeer groot dat het vaste podium er komt’, zegt Meijer. ‘Al is het misschien niet dit jaar of in 2007, maar het komt er echt zo goed als zeker.’ Bij het podium zal bovendien een opslagruimte voor materialen gerealiseerd worden. Het is de bedoeling dat het podium wordt gesitueerd in het hart van het park tegen het bos aan nabij het kunstwerk met de betonnen palen. Dat pakt akoestisch gezien het beste uit. De wijk de Schelfhorst zal zo het minst hinder ondervinden van eventuele geluidsoverlast bij activiteiten. Dat is eerder ook al gebleken, omdat het geluid dan richting de Sluitersveldssingel draagt.
De preses van de stichting die sinds ruim drie jaar met steeds meer succes allerlei evenementen houdt in het Schelfhorstpark, noemt het ook noodzakelijk dat er een vast podium in het park komt. Want tot nu toe moet er telkens, indien nodig bij een activiteit een mobiel podium gehuurd worden. Daarnaast dienen ook iedere keer tijdelijke voorzieningen getroffen te worden voor bijvoorbeeld water en elektra, waaronder het huren van een aggregaat. Meijer: ‘Dit kost natuurlijk veel geld, wat we ook beter kunnen gebruiken. En die basisaansluitingen op de waterleiding en het elektrisch net zijn gewoon noodzakelijk in het park om op een volwaardige manier evenementen te kunnen organiseren.’
De stichting vond inmiddels ook uit dat het Schelfhorstpark zo’n 35 jaar geleden, toen de nieuwbouwwijk de Schelfhorst gaandeweg ontstond, door de gemeente is aangelegd als een evenementen- en calamiteitenterrein. Dat zegt volgens Meijer voldoende. De gemeente zou er nu dan ook voor moeten zorgen dat er eindelijk volwaardige water- en elektriciteitsvoorzieningen in het park komen.
De voorzitter concludeert dat de loop erin zit wat betreft de activiteiten in het Schelfhorstpark, die overigens niet altijd door de stichting worden opgezet. Die evenementen varieren van het oogstfeest dat afgelopen dinsdag is gehouden en het Hob-Nob muziekfestival tot aan de winterloop en schaatsactiviteiten op de vijver. Er komt steeds publiek uit heel de stad op af.
‘Na drie jaar kunnen we wel stellen dat het Schelfhorstpark herondekt is voor de hele stad’, verklaart Meijer. ‘En dat terwijl zo’n vier jaar terug er even sprake van was dat het hele park zou verdwijnen om het vol te plempen met nieuwbouw van verpleegoord Huize Friso. Gelukkig zijn die plannen nooit uitgevoerd.’
Ze herinnert eraan dat wethouder R. van Broekhoven van Economische Zaken, tevens wijkwethouder van de Schelfhorst, onlangs aankondigde dat hij zich zal inspannen om een openluchtconcert van het Orkest van het Oosten in het Schelfhorstpark te regelen.
En dat is niet de enige bijzondere activiteit die nog te wachten staat. Er worden over enige tijd 15.000 bloembollen rond het kunstwerk midden in het park geplant. Meijer: ‘Dat wordt een kunstwerk op zich als die bollen gaan uitkomen. Want dan is er een yin- en yang-figuur te zien.’

No comments: