Thursday, February 02, 2006

2 februari 2006

Vandaag hebben we een ingezonden brief naar de media verzonden. Wij hopen dat de hondenbezitters die het prachtige Schelfhorstpark bezoeken zich realiseren dat door niet de regels in acht te nemen andere bezoekers overlast bezorgen. Wij hopen dat het niet meer zal gebeuren.




Schelfhorstpark wordt drollenpark.

Sinds twee jaar organiseren wij tal van activiteiten in het Schelfhorstpark We constateren een toenemend bezoekersaantal. Ook nemen wij een steeds groter aantal hondendrollen waar. Ons evenemententerrein wordt steeds meer gebruikt als hondenuitlaatgebied. De honden worden zelfs met auto’s aangevoerd om in het park uitgelaten te worden.

Blijkbaar is onvoldoende bekend dat slechts een deel van het park als hondenuitlaatebied is aangewezen. Daar mogen de honden rennen en drollen. Men dient het wel op te ruimen. Op het evenementendeel mag dat absoluut niet. Daar dient de hond aangelijnd te zijn zoals de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) dat voorschrijft. We hebben de indruk dat de gemeente onvoldoende controleert op haar eigen beleid. En nu gaan de hondentoiletten ook nog weg. Wij verwachten dat er een oplossing komt en dus een einde komt aan de overlast die velen ondervinden van de hondenpoep. Het is vies, smerig en een bedreiging voor de volksgezondheid. Wij willen een hondenpoepvrij park zodat de bezoekers van ons volgend evenement drolvrij kunnen genieten.

Namens de Stichting Schelfhorstpark

Almelo.

Meta Meijer

2 comments:

Anonymous said...

Met stijgende verbazing het artikel in de Tubantia gelezen. Heeft het bestuur ook aandacht voor de drollen van de sportvissers die her en der hun behoefte doen in het park? Of de rondslingerde bierflesjes en/of blikjes? Ik loop zelf met mijn hond regelmatig over het grasveld in het park en moet zeggen dat er weleens een uitwerpsel ligt. Maar jullie voorstelling van zaken is erg overtrokken. De hondenbezitters die ik ken laten allen hun hond zijn/haar behoefte doen in de bosjes. In de zomermaanden spreken wij elkaar ook aan als de hond de behoefte op het gras doet. Ook hondenbezitters trappen liever niet in poep van een ander. Zowel van honden als van mensen.

Ik vind het heerlijk met mijn hond in een positieve groep mensen te verkeren. Dat kan in het park. Helaas moet ik ook constateren dat er veel vervuiling in het park ontstaat door zwervers en hangjongeren die etensresten en flesjes/blikjes achterlaten.

Iedereen is gebaat bij een schoon park,maar niet door tendentieuze berichtgeving.

Meta Meijer said...

Beste Bill,
Fijn dat je ook vindt dat het park schoon dient te zijn zodat iedereen er van kan genieten.
M.b.t. je opmerking over menselijk uitwerpselen moet ik helaas bekennen dat ik het verschil niet zo gauw zie. Zo dicht wil er eigenlijk ook niet bijkomen moet ik eerlijkheidshalve zeggen. Maar als dat gebeurt zullen we zeker daarover ook aan 'de bel' trekken.
Maar even terug komen over de hondenpoep, ook in de bosjes is het niet toegestaan volgens de APV , algemeen politie verordening om honden te laten poepen. Ruim het a.u.b. als er toch onverhoopt een ongelukje gebeurt. Er staan voldoende afvalbakken in het park om het in te werpen. De groen strook langs de rijksweg is vrij voor loslopende honden. Maar het zou een teken van fatsoen zijn om ook daar het op te ruimen, nietwaar ?