Friday, February 10, 2012

Persbericht Almeloopers Almelo, 9 februari 2012



Almeloopers ontvangen donatie van Stichting Schelfhorstpark

De Almeloopers hebben van de Stichting Schelfhorstpark een bedrag van € 557,50 ontvangen. Dit bedrag is het inschrijfgeld dat deelnemers aan de Winterloop betaalden. Voorzitter Meta Meijer van de stichting overhandigde vanavond een cheque aan de teamcaptain van de Almeloopers, Hans Staal.


De Almeloopers doen dit jaar voor de vierde keermee aan de Roparun, een lange-afstand estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam. Doel van deze sportieve uitdaging is geld bijeen te

brengen voor palliatieve kankerzorg. De Almeloopers zamelen onder meer geld in met de verkoop van Roparun-loten en via sponsoring door bedrijven en personen.

Hans Staal toonde zich verheugd met de ondersteuning van de Stichting Schelfhorstpark: “Iedere bijdrage aan de Almeloopers is natuurlijk meer dan welkom. Met deze gift van de Stichting Schelfhorstpark blijkt ook dat de Roparun zich in Almelo over een toenemende belangstelling mag verheugen. Dat is goed om te merken, mede omdat het parkoers van het evenement dit jaar voor het eerst door Almelo loopt.”

Volgens Meta Meijer is het motto van de Roparun doorslaggevend geweest om de opbrengst van de Winterloop dit jaar aan de Almeloopers te doneren: "Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Daar sluit de Stichting

Schelfhorstpark zich graag bij aan.”


De Winterloop werd dit jaar voor de zevende keer gelopen. Er deden ruim tweehonderd deelnemers mee. Voor de Almeloopers paste deze loop goed in de trainingsopbouw richting de Roparun.


No comments: