Monday, January 23, 2006

Nivon Nieuws

"OP HET LANGE PAD".

Nieuw initiatief van het NIVON Wandelcafé

WORKSHOP en CLINIC voor iedereen die zich wil voorbereiden op (lange/meer- daagse) wandeltochten en/of een wandelvakantie in de bergen/in bergachtig terrein. Een unieke manier u voor te bereiden op jaren van wandelplezier bij (langeafstands)wandelingen, trekking, hiking en bergwandelen.

Al jaren achtereen nemen mensen zich voor de komende zomer te beginnen met lange afstandswandelen en/of in bergachtig terrein te gaan wandelen. De 4-daagse en paden zoals het Pieterpad worden dan genoemd. Bij bergachtig terrein wordt vaak gesproken over o.a. de GR 5 vanaf de Ardennen en door de Franse en Zwitserse Alpen. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven.

Het belang van bewegen spreekt voor zich. Daarnaast geeft de voorbereiding op wandeltochten en/of een wandelvakantie ook weer de nodige voorpret. Het is heerlijk nieuwe initiatieven te ontplooien en creatief om te gaan met vrije tijd.

Workshops: Aan de orde komen de fysieke voorbereiding, w.o. looptechnieken, trainingstochten, voorbereiding op wandeltochten, uitrusting (schoenen, kleding, rugzak enzovoort) en voeding.

Clinics: wandelen, kaart en kompas en ‘trekking’.

Er wordt ook aandacht besteed aan de psychische kant. Een goede mentale instelling is van groot belang voor het welslagen van wandeltochten.

Wanneer?

- Workshops woensdagavond: 25 januari, 1 maart en 29 maart.

Aanvang: 19.30 uur.

In de Centrale Bibliotheek Almelo, zaal de Evenaar.

- Clinics in de natuur: de zondag daaropvolgend (29 januari,

5 maart en 2 april).

Van half 11 tot + 12 uur.

De laatste zondag is een topper: een 4 uur durende pannenkoeken

wandeling (trekking).

De deelnemersbijdrage is met inbegrip van koffie of thee en pannenkoeken voor

3 workshops en clinics € 30,--. Voor leden van bibliotheek, Nivon of IVN € 24,--.

U kunt zich inschrijven tot vrijdag 20 januari 2006 door een briefje met uw naam, adres en telefoonnummer te sturen aan: Nivon Almelo, Smetanastraat 55a, 7604 SH Almelo of met mail nivonalmelo@hccnet.nl o.v.v. Op het lange pad.

No comments: